Maling og mørtel på ruden

Maling på ruden. Hvordan får man malingen væk? Hvad skal man være opmærksom på?
Mange af os har prøvet at skulle male dele af huset, og så er der kommet maler stænk på ruden. Eller man har malet sine glaslister og har ramt glasset.

Maling der ikke fjernes med det samme, vil tørre op på ruden. Disse pletter vil ikke blive fjernet ved vinduespudsning. Så hvordan får man dem væk?

Den letteste løsning er med en click skraber eller en glas skraber. Sørg for at ruden er våd når skraberen føres hen over ruden. Skraberen føres med en fast hånd, men i rolige bevægelser.
Det at fjerne maling fra ruderne, kan gøres af de fleste.

Mørtel på ruden er dog værre. I mange tilfælde anbefales det at få en vinduespudser til at gøre dette. Hvilke ting skal man opmærksom på?

To af elementerne i mørtel er sand og kalk. Begge ting som kan skade din rude. Mørtel fjernes fra ruden med en click skraber. Det er vigtig at bladet på skraberen er skarpt. Det er også vigtigt at ruden jævnligt tilføres vand med meget sæbe i, sådan at skraberen glider let.

Da der er tale om sandskorn og nogle gange hærdet cement, må man ikke føre hånden frem og tilbage på ruden. Dette vil kunne medføre ridser i ruden.
Derfor er det også vigtig at bladet på skraberen renses med vand ofte.
Afhængig af hvor lang tid der har siddet mørtel på ruden, kan det også være nødvendigt at fjerne efterfølgende kalkpletter.

Det at få fjernet mørtel fra ruderne koster selvfølgelig nogle penge. Opgaven vil ofte blive udført på timebasis. Men det behøver ikke at være en dyr opgave at få løst. I alle tilfælde er det billigere end at få ødelagt sin rude og så skal have den skiftet.